Greens agro nudi uvek sveže povrće, kako uvozno iz tropskih zemalja tako i kao kooperant domaće proizvodnje

Prikazano 1–9 of 59 Rezultata

  • Sortiraj:

Anis – komorač

Aromatično seme gajenog komorača slatkastog je ukusa i veoma prijatnog mirisa. Koristi se kao začin u proizvodnji sireva, hleba, peciva i likera.

Baby spanać

Nežni listovi baby spanaća su nezamenljiv dodatak ishrani mališana. Svaki obrok obogaćuju svojom prijatnom aromom i značajnim količinama gvožđa i vitamina.

Batat

Batat ili slatki krompir (lat. Ipomoea batatas) je brašnasti gomolj nalik repi, višegodišnja tropska biljka iz porodice Convolvulus. Pronalazi se i pod nazivom indijski krompir. Po izgledu podseća na običan krompir, po izduženom i pomalo nepravilnom obliku kao spoj krompira i šargarepe. Slatkastog je ukusa, a po hemijskom sastavu je vrlo sličan običnom crvenom ili belom krompiru, s tim što sadrži više proteina. Posebno ga karakteriše visok procenat betakarotena koji je poznat antioksidant.

Iako se u toplijim krajevima gaji kao višegodišnja, u krajevima sa 5-6 meseci bez mraza se gaji kao jednogodišnja biljka. U prehrani se koriste njegova sekundarna zadebljanja korena, kao i mlado zeleno lišće. Postoje više vrsta batata. Najrašireniji su batati belog, narandžastog i ljubičastog korena, a pronalazi se i u žutoj i crvenoj boji.

Bela zelen

Paškanat – bela zelen je dobar diuretik, reguliše krvni pritisak i ojačava zidove krvnih sudova, jača srce i reguliše njegov nepravilan rad, a potpomaže i bržem oslobađanju od celulita

Blitva veza

30,00 din veza

Blitva je lisnato zeleno povrće veoma zastupljeno u mediteranskoj ishrani. Oplemenjeno je i uzgajano tako da bude puno hranjivih materija u listu nauštrb korenu koji nije tako hranjiv.
Lako se razlikuje od drugog zelenog lisnatog povrća po debelim stabljikama koje prema vrsti blitve mogu biti bele, crvene, ružičaste ili žute boje. Listovi su veoma hranljivi koriste se za spremanje pite, kao varivo i za salatu.

Brokoli

U Evropi se za ishranu koristi tek od 16. veka. Samo ime potiče od italijanske reči Brokolo što znači kupusov cvet. Veoma podseća na karfiol, samo što je tamno zelene boje.

Bukovača

350,00 din kg

Bukovača je ukusna jestiva gljiva i odlično pomoćno lekovito sredstvo. Kao gljivu koja jača imunitet vekovima su je koristili Kinezi, a krajem prošlog veka počeli su da je koriste i u Evropi.
Greens agro vam nudi mogućnost kupovine ovog proizvoda na komad ili kg

Bukovača pakovanje 400g

200,00 din /kom

Bukovača u pakovanju od neto 400g.

Bundeva

Bundeva (ili tikva, ludaja, misirača, dulek;[1] lat. Cucurbita pepo) jednogodišnja je biljka puzavica iz familije bundeva (Cucurbitaceae), čiji se krupni plodovi koriste u ljudskoj ishrani, a semena i u fitoterapiji. Pored bundeve, familiji Cucurbitaceae pripada i drugo povrće koje se koristi u svakodnevnoj ljudskoj ishrani, poput lubenice i krastavca.

"" Dodato u listu želja